Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روزنامه همشهری، کاهش شدید بارندگی، مخازن سدهای کشور را خالی‌تر کرده و حالا فقط ۳۹ درصد از ظرفیت مخازن، آب دارد؛ این در حالی است که سال قبل ۵۵درصد مخازن سدها پر آب بود.

براساس آمارهای وزارت نیرو، بارش‌های جوی از ابتدای سال آبی ۱۴۰۰–۱۳۹۹ تاکنون (اول مهر ۱۳۹۹ تا شامگاه ۲۷ شهریور ۱۴۰۰) نسبت به‌مدت مشابه در سال آبی قبل ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده و در سایه این کم‌بارشی قابل‌توجه، حجم ذخیره آب در مخازن سدهای کشور نیز با کاهش ۲۹ درصدی، از ۲۷.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۷ میلیارد مترمکعب در سال‌ قبل به ۱۹.۶ میلیارد مترمکعب در سال‌جاری رسیده است.
 

بارندگی به روایت آمار

آخرین اطلاعات شرکت مدیریت منابع آب ایران از وضعیت بارندگی کشور حاکی از این است که در ۳۶۲ روز سپری‌شده از سال آبی ۱۴۰۰– ۱۳۹۹، میانگین ارتفاع ریزش‌های جوی ایران به ۱۵۶ میلی‌متر رسیده که نسبت به‌مدت مشابه در سال آبی قبل ۵۰ درصد و نسبت به میانگین بارندگی در دوره‌های مشابه ۵۲ سال اخیر ۳۴ درصد کاهش نشان می‌دهد.

براساس این آمارها، در این بازه زمانی وخیم‌ترین وضعیت بارندگی در حوضه آبریز «مرزی شرق» واقع در حاشیه شرقی استان‌های سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی تجربه شده که ۷۰ درصد کمتر از سال قبل و ۵۷ درصد کمتر از میانگین ۵۰ سال اخیر بوده است. همچنین حوضه آبریز «قره قوم» واقع در شرق استان خراسان رضوی نیز با کاهش ۶۵ درصد بارندگی نسبت به سال قبل و افت ۵۳ درصدی بارش‌ها نسبت به میانگین بلندمدت شرایط بسیار نامساعدی را تجربه کرده است.

رتبه سوم بیشترین کاهش بارندگی نیز به حوضه آبریز «فلات مرکزی» تعلق داشته که بارندگی‌های آن ۵۷ درصد نسبت به سال قبل و ۳۵ درصد نسبت به میانگین بلندمدت کاهش پیدا کرده است. از نکات قابل‌توجه این است که در سال آبی ۱۴۰۰– ۱۳۹۹ میزان بارندگی‌های حوضه آبریز «خلیج‌فارس و دریای عمان» به‌عنوان دومین حوضه پرباران کشور نیز شرایط بدی را تجربه کرده و بارندگی‌های آن ۵۳ درصد نسبت به سال قبل و ۴۱ درصد نسبت به میانگین بلندمدت کمتر شده است.

این حوضه آبریز نوار غربی و جنوبی کشور از استان کرمانشاه و ارتفاعات زاگرس جنوبی تا جنوب سیستان و بلوچستان را شامل می‌شود. در این میان حوضه‌های آبریز «دریای خزر» و «دریاچه ارومیه» نسبت به میانگین کشور شرایط مساعدتری را تجربه کرده‌اند اما بارندگی‌های این دو حوضه نیز نسبت به سال قبل و دوره‌های بلندمدت کاهش ملموسی داشته است. براساس آمارها، بارش‌های حوضه دریای خزر به‌ترتیب ۳۱ و ۲۰ درصد و بارش‌های حوضه دریاچه ارومیه ۱۷ و ۱۲ درصد نسبت به سال قبل و میانگین دوره‌های بلندمدت کاهش پیدا کرده است.
 

تراز منفی سدهای کشور

در شرایطی که میزان بارش‌های جوی نسبت به سال قبل نصف شده، وضعیت ذخیره آب در مخازن سدها نیز با وجود همه تدابیر سختگیرانه رهاسازی آب کاهش قابل‌توجهی پیدا کرده است. براساس آخرین آمارهای وزارت نیرو، از مجموع ظرفیت ۵۰.۵ میلیارد مترمکعبی سدهای کشور، فقط ۳۹‌ درصد آب دارد و ورود هفتگی آب به سدها نیز نسبت به‌مدت مشابه سال قبل نصف شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد مجموع ورودی آب به سدهای کشور در هفته گذشته ۲۰۰ میلیون مترمکعب بوده که ۵۰ درصد کمتر از ورودی ۳۰۰ میلیون مترمکعبی در هفته مشابه سال قبل است. در مقابل خروجی آب از سدها نیز در سایه سیاست‌های انقباضی رهاسازی آب، در هفته گذشته به ۵۹۰ میلیون مترمکعب رسیده که ۴۲.۷ درصد کمتر از خروجی یک میلیارد و ۳۰ میلیون مترمکعبی هفته مشابه در سال قبل است. به گزارش همشهری، اطلاعات وزارت نیرو حاکی از این است که کل ورودی آب به سدهای کشور از ابتدای مهر ۱۳۹۹ تا ۲۶ شهریور امسال ۲۹ میلیارد و ۳۵۰ میلیون مترمکعب بوده که نسبت به ورودی ۵۵ میلیارد و ۶۱۰ میلیون مترمکعبی سال قبل ۴۷.۲ درصد کاهش نشان می‌دهد. همچنین میزان خروجی آب از مخازن سدهای کشور در این بازه زمانی، به ۳۶ میلیارد و ۸۳۰ میلیون مترمکعب رسیده است درحالی‌که این شاخص در مدت مشابه سال قبل معادل ۵۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب بوده و امسال ۳۴.۳ درصد کمتر شده است.
 

سدها خالی‌تر شدند

بررسی آمارهای مربوط به حجم ذخیره آب در مخازن سدهای کشور نشانگر آن است که باوجود افزایش ضریب منابع برفی موجود در ارتفاعات مشرف ‌به سدهای کشور به‌دلیل افزایش دمای هوا، بازهم تراز منفی ورود و خروج آب از مخازن به کاهش میزان ذخایر آب منجر شده است. براساس آخرین آمارهای وزارت نیرو، فعلا میزان ذخیره آب در مخازن سدها حدود ۱۹ میلیارد و ۶۳۰ میلیون مترمکعب آب در مخازن سدها وجود دارد که این میزان در مقایسه با ذخیره ۲۷ میلیارد و ۷۵۰ میلیون مترمکعبی مدت مشابه سال قبل ۲۹.۲ درصد کاهش نشان می‌دهد. اطلاعات منتشرشده از سوی وزارت نیرو از وضعیت سدهای مهم شرب و کشاورزی کشور تا ۲۶ شهریور امسال نشان می‌دهد که وضعیت مخازن سدها در استان‌های خراسان رضوی و شمالی، خوزستان، هرمزگان، تهران، سیستان و بلوچستان، گیلان، مرکزی و همچنین وضعیت مخزن سد کوچری گلپایگان نامناسب است و فقط سد رئیس‌علی دلواری بوشهر، سد زاینده‌رود اصفهان و سد یامچی اردبیل با افزایش ذخیره مخازن نسبت به سال قبل مواجه بوده‌اند. البته براساس آخرین گزارش‌ها، باوجود بهبود ذخایر سد زاینده‌رود اصفهان، این سد فقط ۲۴۱‌ میلیون مترمکعب آب دارد و ۱۶.۶‌ درصد مخزن آن پر است.

کد خبر 627772 برچسب‌ها آب بحران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: آب بحران ذخیره آب در مخازن سدها نسبت به سال قبل مخازن سدهای کشور میلیون مترمکعبی نسبت به میانگین میلیون مترمکعب مشابه سال قبل درصد کمتر درصد نسبت نشان می دهد وزارت نیرو حوضه آبریز پیدا کرده درصد کاهش مدت مشابه بارش ها سال آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۸۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاشمی: مراسم تجلیل از قهرمانان در سال ۱۴۰۲ با حضور رئیس جمهور برگزار خواهد شد/ نسبت به سال گذشته، ۹۴ درصد رشد در افتتاح پروژه‌ها داشته‌ایم

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، کیومرث هاشمی در مراسم اختتامیه جشنواره قهرمان ایران گفت: شروع امروز ما با یک حرکت بزرگ انجام شد و خصوص‌سازی سرخابی‌ها با عنایت و حمایت دولت انجام شد و امیدوارم راه خصوصی‌سازی ورزش با حمایت همگان انجام شود. واگذاری سرخابی‌ها در راستای حکمرانی ورزش است و به دنبال این هستیم تا وزارت ورزش خود را از سطح اجرایی دور کند و به مرحله نظارت برسیم.

او ادامه داد: برگزاری این مراسم حاصل زحمت دست‌اندرکاران و همکارانم در وزارت ورزش و فدراسیون‌های ورزشی بود و امیدوارم با برگزاری این مراسم در معرفی ظرفیت‌های ورزش قهرمانی بهره ببریم. از شبکه ورزش برای برگزاری این مراسم تشکر می‌کنم.

هاشمی افزود: مجموعه ورزش کشور در یک حرکت هماهنگ این افتخارات را کسب کرده‌اند و ضمن حفظ توان رقابتی، اقداماتی را برای تحول مسائل ورزش کشور در نظر گرفتیم و تلاش ما بر این است تا پایان این دولت، برخی از این مشکلات را برطرف کنیم.

او افزود: در بخش تحول زیرساخت‌های ورزشی، موفق شدیم جلسه شورای عالی ورزش را با حضور رئیس جمهور برگزار کنیم و یکی از مشکلات، پروژه‌های نیمه‌تمام بود و با کمک سازمان برنامه و بودجه، ۳۴۲۸ پروژه شناسایی شدند و قرار شد پروژه جدیدی را آغاز نکنیم تا پروژه‌های نیمه تمام به ثمر برسد. ۷ هزار میلیارد برای تکمیل این پروژه‌ها پیش بینی شده است. نسبت به سال گذشته، ۹۴ درصد رشد صورت گرفته است.

وزیر ورزش و جوانان در خصوص برنامه این وزارت‌خانه برای تجهیز مجموعه ورزشی آزادی گفت: توانستیم برای این مجموعه ۱۲۰۰ میلیارد بودجه در نظر بگیریم و احداث مجموعه بین‌المللی تهران در دستور کار قرار گرفته و اتفاقات خوبی رخ داده است و با استفاده از ظرفیت‌های پیمانکار‌های داخلی و خارجی، امیدوارم مجموعه‌ای را در شان ورزشکاران بسازیم.

هاشمی در خصوص روند طرح آمایش سرزمین گفت: این طرح در جلسه شورای عالی ورزش تصویب شد و قرار است تا ۴ ماه آینده کار‌های مربوطه‌اش انجام شود. یکی دیگر از مسائلی که مد نظر قرار گرفته، رسیدگی به مشکلات قهرمانان است که به عنوان یک محور اصلی در مجموعه ورزش کشور، در دستور کار قرار گرفته است. ما مطالبات دو سال گذشته قهرمانان را توانستیم پرداخت کنیم و برای باقی مانده مطالبات هم در مراسم تجلیل از قهرمانان کار‌های لازم را صورت خواهیم داد.

وزیر ورزش و جوانان گفت: اصلاح طرح قانون سرباز قهرمان و طرح مشاغل ورزشکاران در دستور کار قرار گرفته است و با تصویب این قانون امیدوارم اتفاقات خوبی رخ دهد. همچنین بحث شهرک مسکونی در کمیسیون‌های مختلف مجلس دارد بررسی می‌شود تا از این ظرفیت هم بهره ببریم.

هاشمی افزود: یکی دیگر از اولویت‌های ما، اصلاح ساختار اساس‌نامه حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان بود که تواستیم مقدار قابل توجهی از مقادیر را افزایش و زنده کنیم.

او خاطرنشان کرد: اصلاح اساس‌نامه فدراسیون ورزشی یکی دیگر از برنامه‌های ما است که هر فدراسیون باید اساس‌نامه تخصصی خود را داشته باشد تا اختیارات بیشتری به مجموعه فدراسیون داده شود.

هاشمی درخصوص حق پخش تلویزیونی گفت: در قانون برنامه هفتم، بحث حق پخش تلویزیونی است و داریم آیین‌نامه‌ای را تدوین می‌کنیم تا به تصویب برسد و بحث فیرپلی مالی را هم داریم پیگیری می‌کنیم و امیدوارم این آیین‌نامه تدوین شود و اتفاقات خوبی رقم بخورد.

وزیر ورزش و جوانان در خصوص توسعه و کمک به تجهیزات ورزشی فدراسیون‌ها گفت: کمک به تجهیزات ورزشی فدراسیون‌های ورزشی با کمک وزارت نفت دارد صورت می‌گیرد تا نوسازی را در این زمینه صورت دهیم. تقویت زیرساخت‌ها برای میزبانی رویداد‌ها و گسترش میزبانی در شهر‌های دیگر از اولویت‌های ما است.

وزیر ورزش و جوانان در خصوص توسعه ورزش همگانی گفت: در تقویت و توسعه ورزش همگانی، ۹ دستگاهی که فعالیت ورزشی دارند، در برنامه و امور حضور دارند و در راستای این مساله، برنامه ملی پیشرفت ورزش کشور به تصویب رسید و امیدوارم تکلیف ورزش کشور را به طور کلی مشخص کنیم تا توسعه ورزش همگانی به عنوان یک اولویت پیش برود.


او درباره برنامه نظام جامع باشگاه‌داری گفت: نظام جامع باشگاه‌داری کارهایش انجام شده است و یکی از اولویت‌های ما بود و در دستور صحن مجلس قرار گرفته است. ما نزدیک به ۳۴ هزار باشگاه ورزشی در سراسر کشور داریم و این در اشتغال‌زایی می‌توانند کمک کنند. امیدوارم نظام تخصصی مشاغل ورزشی را با کمک دولت شکل دهیم و شاهد رشد و گسترش ورزش کشور باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاهش ۸۶ میلیمتری بارش‌ها در تهران
  • 42.5 درصد حجم مخازن سدهای استان گلستان آب دارند
  • ایجاد ۵۰۰۰ مترمکعب ظرفیت مخازن آب در روستاهای کردستان
  • بانک مرکزی آرژانتین نرخ بهره را به ۶۰ درصد کاهش داد
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان/ سقوط سودآوری بیت‌کوین
  • اصلاح راه‌های نامناسب و خطرناک ییلاق شهرستان اهر
  • آمار هولناک از وضعیت فقر مطلق /پرداختی‌ها چقدر از هزینه پایین‌ترین‌دهک‌ها را پوشش می‌دهد؟
  • متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور اعلام شد
  • هاشمی: مراسم تجلیل از قهرمانان در سال ۱۴۰۲ با حضور رئیس جمهور برگزار خواهد شد/ نسبت به سال گذشته، ۹۴ درصد رشد در افتتاح پروژه‌ها داشته‌ایم
  • افزایش ذخایر آبی سدهای مازندران